×
För att erbjuda dig bästa möjliga shoppingupplevelse använder Tchibo cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du lagring av cookies. Läs mer
Stäng
Sociala bokmärken/insticksprogram

Sociala bokmärken/insticksprogram

Vi använder sociala bokmärken och sociala insticksprogram för att göra våra webbplatser mer tilltalande och användarvänliga. Vi tillämpar sociala bokmärken och insticksprogram (plugins) för att i överensstämmelse med artikel 6 punkt 1 f dataskyddsförordningen öka kännedomen om vårt företag. Vårt bakomliggande marknadsföringssyfte är att betraktas som berättigat intresse enligt dataskyddsförordningen. Ansvaret för att sociala bokmärken och insticksprogram behandlas enligt dataskyddsförordningen åligger respektive ansvarig operatör.

Sociala bokmärken är favoritlänkar på webben som du kan använda för att komma till våra platser hos:

- Facebook (Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA),
- YouTube (YouTube LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA) och
- Instagram (Instagram LLC, 1601 Willow Rd, Menlo Park, CA 94025, USA).

Sociala bokmärken utformas då som knappar som aktiverar underliggande webblänk. När du klickar på knappen leds du vidare till operatören i fråga, m.a.o. överförs inte dina personuppgifter till operatören innan du för första gången klickar på knappen. Vänligen se respektive operatörs dataskyddspolicy för mer information om hur operatören behandlar dina personuppgifter.

Dina inlägg om Tchibo på våra resurser i sociala medier
Vänligen uppmärksamma att vi regelbundet går igenom våra sociala medier, forum och bloggar efter inlägg som handlar om Tchibo.

Vi utvärderar dessa inlägg internt och sammanställer rapporter om dem. Denna behandling sker utan varje koppling till den person som gjort inlägget eller dennes kundkonto. Namn och bild bearbetas så att de inte kan identifieras. Ändamålet att följa vårt varumärke, reagera på marknadstrender och skapa kundnöjdhet är därvid att betraktas som berättigat intresse enligt artikel 6 punkt 1 f dataskyddsförordningen.

Sociala insticksprogram
Vi använder även sociala insticksprogram (plugins) för nätverk som Facebook, Twitter und Google+. Genom dessa sociala insticksprogram (”gilla-knappar” och liknande) kan du som användare genom en direkt länk tipsa andra medlemmar i olika sociala nätverk om ett visst innehåll.

För att skydda din personliga integritet har vi installerat dessa sociala insticksprogram i form av knappar som fungerar enligt tvåklicksmetoden. Denna tekniska lösning för integrering av sociala insticksprogram förhindrar att personuppgifter om dig (t.ex. IP-adressen) skickas till sociala nätverk (t.ex. Facebook) redan när du öppnar vår webbplats.

Lösningen innebär att insticksprogramknapparna på vår webbplats kopplade till

- Facebook (Facebook Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, USA),
- YouTube (YouTube LLC, 901 Cherry Ave., San Bruno, CA 94066, USA) och
- Instagram (Instagram LLC, 1601 Willow Rd, Menlo Park, CA 94025, USA) är avaktiverade i utgångsläget.

Dessa insticksprogramknappar aktiveras först när du klickar på dem. Då överförs knappens innehåll från Facebook, Twitter eller Google direkt till din webbläsare som integrerar innehållet på vår webbplats. Först när du klickar en andra gång på samma knapp kan du använda nätverkets funktioner (som t.ex. att gilla eller rekommendera sidor) utan begränsning. Vänligen observera följande detaljer avseende de enskilda insticksprogrammen.
Tillbaka till översikten
Sociala insticksprogram Facebook
Tchibo kan inte påverka vilka uppgifter som Facebook samlar in med sitt sociala insticksprogram. Vi vill ändå ge dig så mycket information som möjligt. Du kan även söka efter ytterligare upplysningar på Facebooks egna platser.

När insticksprogrammet aktiveras (du trycker på knappen) får Facebook information om att en användare har öppnat sidan i fråga på webbplatsen. Om användaren samtidig är inloggad hos Facebook, kan Facebook koppla hämtningen till användarens Facebook-konto. När du använder insticksprogrammen, t.ex. gillar något eller lämnar en kommentar, skickas relaterad information av din webbläsare direkt till Facebook som sparar den informationen. Även om användaren inte har ett konto hos Facebook kan Facebook ändå i vissa fall avläsa och spara användarens IP-adress.
Facebook har meddelat att Facebook endast sparar anonymiserade IP-adresser. På Facebooks informationssida om sin dataskyddspolicy finns upplysningar om varför och i vilken omfattning Facebook registrerar användares uppgifter, hur användare kan skydda sina rättigheter och vilka alternativa inställningar användare kan välja för att värna sin personliga integritet. Sidan finns på
http://www.facebook.com/policy.php.

Användare som är medlem hos Facebook men inte önskar att Facebook samlar uppgifter via denna webbplats och kopplar dem till de medlemsuppgifter som är lagrade hos Facebook måste logga ut från Facebook innan besöket på vår webbplats och innan det sociala insticksprogrammet aktiveras. Dessutom finns en rad olika tilläggsprogram för webbläsare som blockerar sociala insticksprogram från Facebook. Om du helt vill förhindra att insticksprogram från Facebook laddas kan du t.ex. använda tilläggsprogrammet ”Facebook Blocker” i din webbläsare.

Inga av de personuppgifter som du har lämnat på vår webbplats eller som vi har erhållit på annat sätt överlämnar vi till Facebook.