×
För att erbjuda dig bästa möjliga shoppingupplevelse använder Tchibo cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du lagring av cookies. Läs mer
Stäng

Så brygger du perfekt kaffe med kaffebryggare

Kaffebryggaren är den eviga klassikern för vårt filterkaffe. I den kan du göra större mängder kaffe och tack vare det stora sortimentet av filterkaffe från Tchibo finns det många olika smaker från olika platser i världen att välja bland.

Vi tipsar om vad du ska tänka på för att få ett perfekt filterkaffe.

Steg 1: Kaffebryggare – förberedelse

Fylla på rent vatten
Vattnets kvalitet har stor inverkan på kaffets smak. Ju mjukare vattnet är desto starkare framträder kaffesyrorna, medan hårt vatten neutraliserar fruktsyrorna i kaffet.

Den fulla aromen i 100 % Tchibo Arabica utvecklas bäst i rent, medelhårt vatten.

Steg 2: Kaffebryggare – kaffemängd

Hur mycket kaffe i filtret?
Ju mer kaffepulver per kopp som läggs i filtret desto starkare smakar kaffet. Ett normalt kaffemått rymmer 7 g kaffepulver, vilket är den rätta mängden för att få 125 ml mellanstarkt kaffe. Den som vill ha starkare kaffe tar upp till 8 g per kopp.

Visste du det här?
  • 1 lätt rågad matsked kaffepulver motsvarar 7–9 g
  • 1 lätt rågad matsked kaffepulver motsvarar 3–4 g

Steg 3: Kaffebryggare – den rätta malningsgraden

Fylla på rent vatten
Vattnets kvalitet har stor inverkan på kaffets smak. Ju mjukare vattnet är desto starkare framträder kaffesyrorna, medan hårt vatten neutraliserar fruktsyrorna i kaffet.

Den fulla aromen i 100 % Tchibo Arabica utvecklas bäst i rent, medelhårt vatten.

Steg 4: Kaffebryggare – tillredning

Väl filtrerat för bästa arom
Fukta kaffefiltret lite grann innan du sätter i det. Lägg önskad mängd kaffepulver i filtret och slå på maskinen.

Visste du det här?
Du kan se att kaffet är färskt om det skapas en toppig yta när du häller på vatten. Det beror på att färskt kaffe innehåller mycket koldioxid som bildar små bubblor när det kommer i kontakt med vatten.

Våra rekommendationer för bryggning med kaffebryggare