×
För att erbjuda dig bästa möjliga shoppingupplevelse använder Tchibo cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du lagring av cookies. Läs mer
Stäng

Så brygger du kaffe på rätt sätt

Att brygga kaffe på rätt sätt är en konst i sig. Hur finmalet ska kaffet vara och vilken kaffemängd är den rätta? Behöver jag annat kaffe till en espressomaskin än till en filterbryggare?

Vi förklarar steg för steg hur du med olika metoder och maskiner får det perfekta kaffet.

Kaffebryggare

Med klassikern bland kaffemaskiner brygger du enkelt stora mängder kaffe. Du kan välja mellan många olika kaffesorter.
Brygg filterkaffe på rätt sätt

Filterhållare

Brygg kaffe som på mormors tid: Den gamla filterhållaren av porslin har kommit tillbaka. Vi avslöjar några knep för att få perfekt bryggt kaffe.
Brygg kaffe i filterhållare

Pressobryggare

Med en pressobryggare brygger du kaffe helt manuellt. Det som avgör är kaffets malningsgrad och rätt dragningstid.
Kaffe ur pressobryggaren

Espressobryggare

Espressobryggaren står för det typiska italienska sättet att göra kaffe – ren espresso. Du gör det enkelt på kokplattan, men det finns vissa saker att tänka på.
Espresso som i Italien

Espressomaskin

Espressomaskinen lockar fram baristan i dig. Här är det nämligen viktigt med perfekt malningsgrad och optimalt tryck. Resultatet blir en perfekt smak som från en espressobar.
Så lagar du perfekt espresso

Mocka

Turkisk mocka är den äldsta kända metoden att brygga kaffe och man dricker det med sumpen kvar i koppen. Så lyckas du med kaffe i en traditionell ibrik.
En god kopp mocka

Perfekta mjölkskummet

Kaffeälskare värdesätter inte bara gott kaffe, utan är också oerhört noga med det perfekta mjölkskummet. Vi avslöjar hur du lyckas få det.
Trolla fram mjölkskum

Så gör du en perfekt latte

"Latte art" (mjölkkonst) är kronan på ett gott kaffe: De kärleksfulla motiven gör kaffestunden till en speciell upplevelse.
Bilder av mjölk