×
För att erbjuda dig bästa möjliga shoppingupplevelse använder Tchibo cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du lagring av cookies. Läs mer
Stäng
Kaffeakamdemi
Hjärtligt välkommen! Det är jag som ska vägleda dig genom olika delar av Tchibos kaffeakademi.
I akademin får du steg för steg veta varifrån vårt kaffe kommer, hur det odlas, skördas, levereras och förädlas.
Du får också lära dig hur man maler kaffe och hur man gör en proffsig flat white och en cappuccino.
Jag önskar dig mycket nöje i kaffets värld!

Ursprung & odling

Från planta till böna

Börjar du också dagen med en god kopp kaffe? Du har kanske undrat varifrån ditt favoritkaffe kommer och vilken resa det har gjort innan du får känna dess underbara doft i din kopp.

Lär dig mer om kaffeplantans ursprung, vad som menas med ”kaffebältet”, varför hållbar odling är så viktig och hur de mogna kaffebären skördas innan de lastas och fraktas till oss med båt.

Recept & tillredning

Från bönan till koppen

Metoderna att göra kaffe är idag lika många som det finns kaffeälskare. Pressokanna, espressomaskin, helautomatisk maskin eller ännu bättre, det gamla hederliga porslinsfiltret? Ska det vara en americano eller en latte macchiato? Och hur får man egentligen perfekt skummad mjölk?

För att du därhemma ska få det perfekta kaffet förklarar vi de olika metoderna och ger tips om den rätta malningsgraden. Vi avslöjar också våra favoritrecept för vissa kaffespecialiteter.