×
För att erbjuda dig bästa möjliga shoppingupplevelse använder Tchibo cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du lagring av cookies. Läs mer
Stäng

Espresso & Caffè Crema

Vi rekommenderar följande bryggningsmetoder:
Helautomatisk espressomaskin
Espressomaskin
Espressobryggare
  
Barista Espresso
Nu med aromförslutning
Intensitet:56
från 179 kr Quickshop kr/kg:  179
 
Finns i:
 
Espresso Mailänder Art
Elegant fruktigt med diskret chokladton, lätt rostat
Intensitet:46
från 155 kr Quickshop kr/kg:  155
 
Finns i:
 
  
Espresso Sizilianer Art
Nu med aromförslutning
Intensitet:66
från 155 kr Quickshop kr/kg:  155
 
Finns i:
 
Espresso Sizilianer Art
Kraftigt, mörkrostat, fyllig kropp
Intensitet:66
från 49 kr Quickshop kr/kg:  196
 
Finns i:
 
   
Barista Caffè Crema
Nu med aromförslutning
Intensitet:36
från 179 kr Quickshop kr/kg:  179
 
Finns i:
 
Caffè Crema Fyllig
Nu med aromförslutning
Intensitet:46
från 155 kr Quickshop kr/kg:  155
 
Finns i:
 
Caffè Crema Mild
Harmoniskt balanserat, mild rostning, fin fruktton
Intensitet:36
från 155 kr Quickshop kr/kg:  155
 
Finns i:
 

Perfekt kaffenjutning med mjölk

Med Tchibos helautomatiska espressomaskin "Esperto Caffè", som är speciellt utvecklad för Tchibos kaffe, smakar våra recept ännu bättre.

Chokladkaffe med chili – en spännande smakupplevelse. Kaffe i kombination med chili är ett populärt recept från USA och Kanada.
  • 1 1/2 röd chilifrukt eller chiliflingor
  • 100 g mjölkchoklad
  • 350 ml mjölk (3,5 % fett)
  • 1 tsk chaikryddor
  • 2 koppar Tchibo Barista Caffè Crema
  • kakaopulver

TILLREDNING

  1. Tvätta och torka av chilin, halvera den på längden, ta bort fröna och hacka den fint. Koka upp 200 ml mjölk, chili, choklad och chaikryddor i en kastrull, ta bort den från plattan och låt stå i ca 5 minuter.
  2. Skumma upp resten av mjölken.
  3. Häll choklad-chilimjölken genom en sil in i ett glas. Fyll på med Tchibo Barista Caffè Crema och mjölkskum.
  4. Dekorera kaffet med chili och kakaopulver och njut.
Latte macchiato –på svenska betyder detta "fläckad mjölk". Växelspelet mellan mjölk, espresso och skum har gett denna mjölkspecialitet dess namn.
  • 40 ml kaffe
  • 150 ml mjölk
  • 120 ml mjölkskum

TILLREDNING

  1. Skumma upp ca 270 ml het mjölk i en mjölkskummare.
  2. Häll mjölkskummet i ett latte macchiato-glas.
  3. Brygg en espresso.
  4. Häll espresson försiktigt och långsamt i glaset. Den klassiska uppdelningen sker automatiskt: först mjölk, sedan espresso, och slutligen skum.
Flat white – favoritdrycken från Australien. En flat white påminner om en cappuccino, men skiljer sig i detaljerna genom en intensivare kaffesmak och mindre skum.
  • 80 ml kaffe
  • 220 ml mjölk
  • 50 ml mjölkskum

TILLREDNING

  1. Brygg två koppar espresso.
  2. Skumma upp ca 270 ml het mjölk i en mjölkskummare.
  3. Häll försiktigt mjölken i kopparna. Se till att andelen flytande mjölk är större än andelen skum. Den perfekta tjockleken för skummet är 5 mm.
  4. Om du vill, kan du dekorera din flat white med latte art.
  
2 latte macchiato-glas
Värmeisolerande glas – håller dryckerna varma längre, medan utsidan hålls behagligt sval
179 kr Quickshop
2 caffè crema-glas
Värmeisolerande glas – håller dryckerna varma längre, medan utsidan hålls behagligt sval
145 kr Quickshop