×
För att erbjuda dig bästa möjliga shoppingupplevelse använder Tchibo cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du lagring av cookies. Läs mer
Stäng

Filterkaffe

Då man brygger filterkaffe har vattnet lång kontakt med det grovt malda kaffepulvret.
Vi rekommenderar följande bryggningsmetoder:
Kaffebryggare
Pressokanna
Pour Over
Filterhållare
Limited Editions
 
aromatiskt, sötaktig karaktär med klanger av kola och rostade nötter
Intensitet:36
119kr
kr/kg 238
Snabbvy
 
krämig espresso med en fin, fruktig syrlighet och lätta toner av honung
Intensitet:46
från52kr
kr/100g 69,33
Snabbvy
 
Harmoniskt milt, lätta inslag av nöt
Intensitet:26
från82kr
kr/kg 164
Snabbvy
 
Karaktärsfullt kraftigt – 500 g
Intensitet:56
från82kr
kr/kg 164
Snabbvy
  
 
Naturmilt – 2 x 250 g
Intensitet:26
från69kr
kr/kg 138
Snabbvy
 
Fylligt – 2 x 250 g
Intensitet:46
från69kr
kr/kg 138
Snabbvy
 
fyllig smak – 2 x 250 g
Intensitet:56
från57kr
kr/kg 114
Snabbvy
 
Mustigt & milt – 2 x 250 g
Intensitet:36
från57kr
kr/kg 114
Snabbvy
 
  • Sana (koffeinfritt) – 500 g malet
Mjukt & koffeinfritt
Intensitet:26
69kr
kr/kg 138
Snabbvy
 
  • Sana (koffeinfritt) – 500 g hela bönor
Mjukt & koffeinfritt
Intensitet:26
69kr
kr/kg 138
Snabbvy
 
  • Blonde Roast – 250 g hela bönor
Ljust. Mjukt. Annorlunda.
Intensitet:26
59kr
55kr
kr/100g 22
Snabbvy

Kaffe på två olika sätt

Så smakar det ...

... med en filterhållare

Vid den klassiska filterbryggninge n rinner hetvattnet genom det malda kaffet, varvid oljor och fetter filtreras ut genom pappret. Det ger filterkaffet sin klarhet med fina nyanser och definierade aromer. Speciellt fruktiga aromer framhävs.

... med en pressokanna

Vid bryggning med en pressokanna (även känd som "French press") har kaffet ständig kontakt med vattnet, tills det malda kaffet efter ca 4 minuter pressas nedåt med metallsilen. Oljor och fetter stannar kvar i kaffet, vilket framhäver kraftfulla noter.