×
För att erbjuda dig bästa möjliga shoppingupplevelse använder Tchibo cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du lagring av cookies. Läs mer
Stäng

Filterkaffe

Då man brygger filterkaffe har vattnet lång kontakt med det grovt malda kaffepulvret.
Vi rekommenderar följande bryggningsmetoder:
Kaffebryggare
Pressokanna
Pour Over
Filterhållare
 
NYHET: Privat Kaffee raritet »Uganda Elgonyi«
Tyvärr slutsåld
NYHET: Privat Kaffee raritet »Uganda Elgonyi«
Med fruktig arom och fräscha inslag av melon
119 kr
  
Privat Kaffee Brazil Mild
Harmoniskt milt, lätta inslag av nöt
Intensitet:26
från 82 kr Quickshop kr/kg:  164
Privat Kaffee African Blue
Karaktärsfullt kraftigt – 500 g
Intensitet:56
från 82 kr Quickshop kr/kg:  164
  
Privat Kaffee Guatemala Grande
Elegant balanserat – 500g
Intensitet:46
från 82 kr Quickshop kr/kg:  164
Privat Kaffee Colombia Fino (koffeinfritt)
Mjukt koffeinfritt
Intensitet:46
från 82 kr Quickshop kr/kg:  164
 
Finns i:
 
  
Feine Milde
Naturmilt – 2 x 250 g
Intensitet:26
från 69 kr Quickshop kr/kg:  138
Beste Bohne
Fylligt – 2 x 250 g
Intensitet:46
från 69 kr Quickshop kr/kg:  138
 
FOR BLACK ´N WHITE
fyllig smak – 2 x 250 g
Intensitet:56
från 57 kr Quickshop kr/kg:  114
   
Der Herzhafte
Mustigt & milt – 2 x 250 g
Intensitet:36
från 57 kr Quickshop kr/kg:  114
 
Finns i:
 
Sana (koffeinfritt) – 500 g malet
Mjukt & koffeinfritt
Intensitet:26
69 kr Quickshop kr/kg:  138
Sana (koffeinfritt) – 500 g hela bönor
Mjukt & koffeinfritt
Intensitet:26
69 kr Quickshop kr/kg:  138
 
Blonde Roast – 250 g hela bönor
Ljust. Mjukt. Annorlunda.
Intensitet:26
59 kr 55 kr Quickshop kr/100g:  22

Kaffe på två olika sätt

Så smakar det ...

... med en filterhållare

Vid den klassiska filterbryggninge n rinner hetvattnet genom det malda kaffet, varvid oljor och fetter filtreras ut genom pappret. Det ger filterkaffet sin klarhet med fina nyanser och definierade aromer. Speciellt fruktiga aromer framhävs.

... med en pressokanna

Vid bryggning med en pressokanna (även känd som "French press") har kaffet ständig kontakt med vattnet, tills det malda kaffet efter ca 4 minuter pressas nedåt med metallsilen. Oljor och fetter stannar kvar i kaffet, vilket framhäver kraftfulla noter.