×
För att erbjuda dig bästa möjliga shoppingupplevelse använder Tchibo cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du lagring av cookies. Läs mer
Stäng

Espresso och caffè crema

Hitta ditt älsklingskaffe
Vi rekommenderar följande tillredningsmetoder
Helautomatisk maskin
Espressomaskin
Espressokokare
Njut som på café

Caffè crema

 
Aromatiskt och harmoniskt med mjuk kropp och diskreta noter av röda bär.
Intensitet:36
från179kr
kr/kg 179
Snabbvy
 
Fylligt aromatiskt, krönt av sammetlik crema
Intensitet:46
från155kr
kr/kg 155
Snabbvy
 
Så smakar harmoni – vår extra mjuka, milda caffè crema med en underbar, sammetslik crema
Intensitet:36
från155kr
kr/kg 155
Snabbvy
Njut som i Italien

Espresso

 
Fullt av karaktär och intensivt med mjuk kropp och fina, nötiga noter.
Intensitet:56
från179kr
kr/kg 179
Snabbvy
 
En espresso av lättare slag – ett aromatiskt kaffe med sammetslik crema
Intensitet:46
från155kr
kr/kg 155
Snabbvy
 
Härligt temperamentsfullt – en kraftig espressonjutning mit sammetslik crema
Intensitet:66
från155kr
kr/kg 155
Snabbvy
 
Kraftigt, mörkrostat, fyllig kropp
Intensitet:66
från49kr
kr/kg 196
Snabbvy
Recept video

INGREDIENSER för 2 portioner:

Tillagningstid: ca 10 minuter
  • 5 dl mjölk (3,5 % fett)
  • 2 koppar Tchibo Barista Espresso
Redskap: kastrull, elektrisk mjölkskummare, helautomatisk kaffemaskin, t.ex. Tchibo Esperto Caffè eller espressomaskin, 2 glas (à ca 3 dl)

TILLREDNING

  1. Värm upp 5 dl mjölk till en temperatur på 50–60° i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och skumma mjölken krämig med en mjölkskummare. Låt mjölken stå en stund så att skummet kan sätta sig.
  2. Tillred 2 koppar Tchibo Barista Espresso. Häll på mjölken och mjölkskummet. Häll sakta på espresson och servera.
  3. TIPS: Tillsätt 1 msk rödbetsjuice per glas när du värmer upp mjölken – för en rosa start på dagen.
Recept

INGREDIENSER för 2 portioner:

Tillagningstid: ca 15 minuter
  • ½-1 vaniljstång
  • 2,5 dl mjölk (3,5 % fett)
  • 1 dl ägglikör
  • 4 koppar Tchibo Barista Espresso (à ca 40 ml)
Redskap: skärbräda, kniv, kastrull, spis, 2 glas (à ca 3 dl), espressomaskin eller helautomatisk kaffemaskin, elektrisk mjölkskummare

TILLREDNING

  1. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna med en kniv. Blanda 1 dl mjölk och ägglikör med vaniljfröna och -stången i en kastrull och värm upp svagt under omrörning. Ta bort kastrullen från plattan och låt drai ca 10 minuter.
  2. Ta ut vaniljstången och häll mjölkblandningen i glas. Tilsätt 2 koppar Tchibo Barista Espresso per glas.
  3. Skumma resten av den ca 60-65° varma mjölken med en mjölkskummare. Häll på mjölkskummet i glasen och servera.
Kaffe med choklad och chili – spännande och annorlunda.
Kaffe med chili är ett populärt recept från USA och Kanada.
  • 1 1/2 röd chilifrukt eller chiliflingor
  • 100 g mjölkchocklad
  • 3,5 dl mjölk (3,5 % fett)
  • 1 tsk chai-kryddor
  • 2 koppar Tchibo Barista Caffè Crema
  • en nypa kakao

TILLREDNING

  1. Skölj och torka chilifrukten, dela den på längden, ta ur kärnorna och hacka den fint. Grovhacka chokladen. Koka upp 2 dl mjölk tillsammans med chilin, chokladen och chai-kryddorna i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och låt dra i ca 5 minuter.
  2. Skumma mjölken under tiden.
  3. Häll upp choklad-chili-mjölken i glas genom en sil. Tillsätt Tchibo Barista Caffè Crema och mjölkskummet.
  4. Dekorera gärna kaffet efter behag med chili och kakao.
Latte Macchiato – "fläckig mjölk" på svenska
Samspelet mellan mjölk, espresso och skum har gett den här mjölkspecialiteten sitt namn.
  • Kaffemängd: 40 ml
  • Mjölk: 1,5 dl
  • Mjölkskum: 1,2 dl

TILLREDNING

  1. Skumma cirka 2,7 dl varm mjölk med en mjölkskummare.
  2. Häll upp den skummade mjölken i ett Latte Macchiato-glas.
  3. Koka en kopp espresso.
  4. Häll sedan espresson sakta och försiktigt i glaset. Så uppstår automatiskt den klassika uppdelningen: först mjök, sen espresso och sist skummet.
Flat White – älsklingsdrycken från Australien. I grunden liknar en Flat White en cappuccino. Den skiljer sig dock med en mer intensiv kaffesmak och mindre mjölkskum.
  • Kaffemängd: 80 ml
  • Mjölk: 2,2 dl
  • Mjölkskum: 0,5 dl

TILLREDNING

  1. Koka två koppar espresso.
  2. Skumma cirka 2,7 dl varm mjölk med en mjölkskummare.
  3. Häll mjölken försiktigt på espresson. Se till att andelen flytande mjölk överväger. Skummet ska helst ha en tjocklek på 5 mm.
  4. Om önskas, kan du gärna dekorera kaffet med ett Latte art-motiv.
Vi rekommenderar följande produkter

Hitta din favorit för det perfekta mjölkskummet hos Tchibo
 
  • Elektrisk mjölkskummare, svart
  • Elektrisk mjölkskummare, vit
varmt/kallt mjölkskum på knapptryck
569kr
Snabbvy
 
Tyvärr slutsåld
  • Elektrisk mjölkskummare, svart
För varmt och kallt mjölkskum i ett knapptryck
569kr
 
Tyvärr slutsåld
  • Elektrisk mjölkskummare, röd
För varmt och kallt mjölkskum i ett knapptryck
569kr
 
Tyvärr slutsåld
  • Elektrisk mjölkskummare, vit
För varmt och kallt mjölkskum i ett knapptryck
579kr
 
  • 2 latte macchiato-glas
Värmeisolerande glas – håller dryckerna varma längre, medan utsidan hålls behagligt sval
179kr
Snabbvy