×
För att erbjuda dig bästa möjliga shoppingupplevelse använder Tchibo cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du lagring av cookies. Läs mer
Stäng

En bra start i livet

Hållbara produkter för barn

Eftersom vi älskar våra barn så mycket är det vår uppgift att ta ansvar för deras framtid. Därför är det viktigt för oss att våra mammakläder, barnkläder, möbler och sängkläder är tillverkade av hållbara material.

De minsta är de största

Kan bomullsplagg skada miljön?
Ja – för vanligtvis odlas bomull med många skadliga kemikalier. Det förorenar grundvattnet samt skadar både insekter och hälsan hos de bönder som odlar bomullen. Vi använder ekologisk bomull i våra produkter för att på det sättet skydda miljön.
Vad är skillnaden mellan ekologisk och konventionell bomull? Ekologisk odling skyddar naturen, är skonsamt mot jorden, minskar vattenförbrukningen och ser på så vis till att vi kan bedriva lantbruk även i framtiden. Det är inte bara viktigt för oss, utan också för de allra minsta – nästa generation.

Ta det kallt? Alltid!

Nästan 90 % av energin som en tvättmaskin gör av med används för att värma upp vattnet. Det räcker att tvätta de flesta klädesplaggen i 15 eller 20 grader. Det är bara att prova: Du sparar mycket energi medan du fortsättningsvis får njuta av härliga nytvättade kläder och tyger!
Våra kortärmade och långärmade bodies finns tillgängliga i omlottmodell från stl. 50/56 till 62/68 och i dra-på-modell från stl. 74/80.

Kan det bli bättre än ekologiskt?

I produkter med GOTS-märkning återfinner man – på samma sätt som bakom en ekomärkning – bomull från ekologisk odling.
Hållbarhet hos Tchibo

4 fakta kring ekobomull

Vi bär ansvar för världen som vi lever i idag och imorgon. Och för människorna som vi samarbetar med. Därför är det vårt mål att framställa produkter rättvist – för människa och natur.

198 miljoner

fyllda badkar* motsvarar mängden vatten som Tchibo sparade under 2018, genom att använda ekologisk bomull. *Badkar rymmer 150 liter

Tredje största säljaren

av ekologisk bomull i världen. För oss på Tchibo innebär det en bekräftelse och en uppmuntran för att fortsätta på denna väg
Källa: textileexchange.org

434 liter

vatten kan sparas på en t-shirt när bomullen odlas ekologiskt.
Källa: aboutorganiccotton.org

86%

av den bomull som köptes in av Tchibo under 2018 kom från hållbar odling.
 
 
3 par strumpbyxor
159 kr Quickshop
 
Finns i:
 
  

Väck med fläcken? Naturligtvis!

Barn spiller och kladdar jämt och ständigt. Om du behandlar fläckarna direkt måste du inte tvätta plaggen flera gånger eller slänga dem – och skyddar därmed miljön. Använd helt enkelt kallt vatten och mot en fettig fläck naturligt diskmedel. På så sätt undviker du berg av smutstvätt.
    
  
    


Drömlika nätter i barnrummet

Äntligen dags att bada igen!

Underkläder och mysplagg


Praktiska saker för hemmet & resan

Att se söt ut? Barnsligt enkelt!

Energislöseri? Inte med tvätten!

Visste du att en torktumlare förbrukar mer ström än ett kylskåp, en diskmaskin och en tvättmaskin tillsammans? Den gamla goda tvättlinan är däremot inte bara snäll mot tyger, utan även mot miljön.

Redo för regniga dagar

För ett lekvänligt barnrum

Fin från topp till tå

Mode för blivande mammor

Vad är speciellt med ekobomull?

Ekologisk odling skyddar naturen, är skonsam mot klimatet och ser till att hela familjen mår bra på alla sätt och vis. Man känner igen våra produkter med ekologisk bomull på materialangivelsen: märkningen OCS 100 garanterar att de innehåller minst 95 % ekologisk bomull – och om bomullsandelen är minst 50 % har de märkningen OCS Blended.
Lär dig mer