×
För att erbjuda dig bästa möjliga shoppingupplevelse använder Tchibo cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du lagring av cookies. Läs mer
Stäng
Besök på våra webbplatser

Besök på våra webbplatser

Vissa uppgifter samlas in när du besöker någon av våra webbsidor. Vi analyserar dessa uppgifter genom statistisk behandling och använder dem för att erbjuda individualiserat marknadsföringsinnehåll och förbättra våra webbsidors attraktivitet, innehåll och funktionssätt.

I våra dataservrars loggfiler sparar vi följande information som din webbläsare automatiskt och på teknisk väg lämnar till oss:

- webbläsarens typ och version
- terminalens operativsystem
- hänvisare (referer) – den sida som en besökare på en webbsida närmast kommer ifrån
- värdnamn (hostname) för enheten som besöker platsen (ip-adress, anonymiserad)
- datum och tid för begäran till servern
- tillverkare, typbeteckning (för smartmobil, surfplatta eller annan mobil enhet, i förekommande fall)

Dessa uppgifter sparas anonymt, kan inte kopplas till person och sammankopplas inte heller med andra uppgiftsinsamlingar.

Rättslig grund för behandlingen av din IP-adress är artikel 6 punkt 1 f dataskyddsförordningen. Nedan följande lista beskriver ändamålen med behandlingen som är att betraktas som berättigade intressen:

- säkerställa att dataförbindelsen skapas utan hinder
- säkerställa att vår webbplats/app kan användas på enkelt sätt
- utvärdera säkerhet och stabilitet för vårt datasystem

Vi sparar i regel din IP-adress i anonymiserad form utan koppling till dig personligen. Hela IP-adressen sparar vi endast för att kunna reproducera tekniska fel och angrepp genom hackare samt för att protokollföra samtycken, t.ex. avseende prenumeration på nyhetsbrev.

Om du surfar på någon av våra internationella webbutiker kan du på grund av din IP-adress få en rekommendation att som alternativ besöka den svenska webbutiken.

Med undantag för lagringen av godkännanden raderas IP-adressen kort efter ditt besök.

Google Maps
Tchibo använder Google Maps för att visa interaktiva kartor och för funktionen som hjälper dig att hitta våra filialer. Google Maps är en karttjänst som tillhandahålls av Google Inc., 1600 Amphitheater Parkway, Mountain View, CA 94043, USA (”Google”).

Tjänsten innebär att din webbläsare etablerar en direkt förbindelse med Googles servrar. Tchibo kan inte påverka vilka uppgifter som Google samlar in med Google Maps. Vi vill ändå ge dig så mycket information som möjligt. Du kan även söka efter ytterligare upplysningar på Googles egna platser: https://www.google.com/policies/privacy

Google får information om att en användare har öppnat en viss sida på vår webbplats. Om användaren samtidigt är inloggad hos Google, kan Google koppla besöket till användarens konto. Även om besökaren saknar användarkonto kan Google spara besökarens IP-adress och annan information som webbläsaren överlämnar. Dessa uppgifter överförs vanligtvis till en server från Google i USA och behandlas där.

Du kan förhindra sådan behandling om du väljer motsvarande inställningar i din webbläsare eller om du lämnar in en invändning på ditt Google användarkonto på https://adssettings.google.com/authenticated.

Tchibo använder Google Maps för ändamålsanpassad utformning av webbplatsen med artikel 6 punkt 1 f dataskyddsförordningen som rättslig grund.

Googles webbfonter
På dessa sidor används skriptbibliotek och fontbibliotek, s.k. webbfonter, för att visa de teckensnitt som är inbäddade i tjänsterna Google Maps och Google ReCaptcha. Dessa webbfonter tillhandahålls av Google (http://www.google.com/webfonts/). Tekniken innebär att din webbläsare laddar ned de webbfonter som ska användas i tjänsterna till sitt cacheminne så att de inte behöver laddas upprepade gånger och så att utseendemässigt optimerade texter ska kunna visas. Om din webbläsare saknar stöd för denna funktion visas texterna istället med standardfonter. När funktionen anropar dessa skriptbibliotek eller fontbibliotek skapas automatiskt en förbindelse mellan din dator och Googles server som även överför din IP-adress. Mer information om Googles webbfonter finns på https://developers.google.com/fonts/faq?csw=1.

Allmän information från Google om dataskydd och integritet finns på https://policies.google.com/privacy?hl=sv.
Tillbaka till översikten