×
För att erbjuda dig bästa möjliga shoppingupplevelse använder Tchibo cookies. Genom att använda vår webbplats godkänner du lagring av cookies. Läs mer
Stäng

Nyhet

Privat Kaffee Rarität »Nicaragua Madriz«

 
Tyvärr slutsåld
aromatiskt, sötaktig karaktär med klanger av kola och rostade nötter
Intensitet:36
från119kr
kr/kg 238
 
krämig espresso med en fin, fruktig syrlighet och lätta toner av honung
Intensitet:46
från52kr
kr/100g 69,33
Snabbvy

Nicaragua Madriz

En gång om året samlas diktare och lyriker från hela världen på poesins internationella festival i landet mellan den Pacifiska oceanen och det Karibiska havet. Inte undra på det, för Nicaragua bjuder på perfekta kulisser och inspiration till poetiska kreationer med sina mystiska, dimmiga skogar och floder, som Rio Coco. "Vulkanernas land" är dock även känt för sin enastående Arabica-kvalitet. Departamento Madriz, som vår nya specialitet "Nicaragua Madriz" kommer ifrån, har en mångårig kaffetradition bakom sig.
x
x

Familjär sammanhållning för hållbar njutning

Tchibo och kooperativet PROCAFE, som grundades 2011, har mycket gemensamt. Både Familj och Hållbarhet skriver vi med stor bokstav. Sammanslutningen omfattar 32 farmar i San Juan del Rio Coco, som odlar bland annat särskilda varieteter som kräver mindre vatten – ett stort framsteg i tider av klimatförändringar! Så mycket passion för kaffe når till slut sin höjdpunkt i en enastående smak: den aromatiskt söta karaktären med klanger av kola och rostade nötter gör vår nya raritet till en fest för finsmakare.

Rainforest Alliance Certified™

Du har säkert redan lagt märke till den gröna grodan som tillhör Rainforest Alliance när du har varit och handlat, men vad står den egentligen för?

Rainforest Alliance engagerar sig för att skydda känsliga ekosystem, som djur- och växtriket, och främjar ett hållbart brukande av jorden. Därtill räknas goda levnads- och arbetsförhållanden för kaffebönderna och deras familjer.

Våra kaffeprodukter med den gröna grodan har producerats på ekologiskt och socialt hållbara sätt. Med de hållbara produkterna, som detta 100 % certifierade kaffe, sätter du något bra i rullning. För andra, för miljön, men även för dig själv. Häng på och bli en del av en ansvarsfullare värld! Mer info på: tchibo.se/hallbarhet
Rainforest Alliance Certified™